keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Malacon Disco Aakkoset

Tällä kertaa tarvitsin naposteltavaa kuuden tunnin junamatkalle, joten tämä istuinlihasten kuluttamismatka vaati ehdottomasti kokonaisen pussillisen. Pienessä Salessa ei tarjontaa oikein ollut kysyntääni vastaamaan, joten tyydyin ostamaan minulle uuden Aakkoset-perheen jäsenen.

Pussissa on sisällöllisesti lukuisia erilaisia karkkeja, tuttuja Aakkosia sekä hieman eri muotoon puettuja versioita noista tutuista ruuduista. Makuina hedelmää ja salmiakkia. Koskaan en ole ollut kova Aakkosten ystävä, mutta tämän pussin jälkeen ihan sitä perinteisintä versiota alkoi tulla huutava ikävä. Pussi sinällänsä ei ole huono, mutta se on lähinnä väkisin väännetyn oloinen ja tylsä. Itselleni jäi kaipuu siihen johonkin määrittelemättömään asiaan, joka tekisi pussin sisällöstä virheettömän - onko se sitten joku puuttuva maku tai muu vastaava. Kukin varmasti tietää sen tunteen irttarihyllyllä, kun yrittää koota juuri sitä täydellistä pussia, mutta syödessä huomaakin jotain olennaista puuttuvan. Juuri tuo tunne tämän pussin kohdalla iski, en vain osaa sanoa sitä puuttuvaa palasta. Kouluarvosana 6, makeannälkä sentään tyydyttyy ja salmiakki on hyvää.

Tervetuloa karkkien pariin!

Suurena sokerihiirenä ja vanhoihin tuttuihin karkkisuosikkeihin jatkuvasti takertuvana päätin aloittaa kirjaamaan ylös uusia karkkikokeiluitani ja jakamaan kokemuksiani myös muille. Tämä toimii sekä muistuttamassa huonomuistiselle minulle mitä karkkeja olen jo kokeillut sekä pakottaa valitsemaan karkkihyllystä joskus jonkun muunkin kuin niitä iänikuisia samoja :)

Karkkimaultani olen hyvin monipuolinen, suklaaseen sorrun usein ja hattaraa on saatava aina toisinaan. Viinikumit ovat ainoa ehdoton ei, niitä en osta kaupasta elleivät ne oikeasti ole se ainoa karkkivaihtoehto (onneksi eivät ikinä ole!). Merkeistä vanhat tutut Fazerit, Malacot ja Pandat pitävät minulla edelleen pintansa, laivalta löydän itseni usein ostamasta Kalevin tai Milkan suklaita.

Ensimmäisenä arviossa karkkiuutuuksissa pitkästä aikaa hillittömän riemun aikaansaanut Muumimamman marmeladi. Innostuin tästä nähtyäni pussin kaupassa, mutta jo toisen karkkiversion valittuani pitäydyin valinnassani. Olin lentokentällä odottamassa reissuun lähtöä, kun löysin näitä tarjouksesta taxfreestä. Joten eikun pala Suomea mukaan Afrikkaan matkatessa!


Rakastan Fazeria, Muumeja sekä marmeladia. Toivoin kovasti, että nämä ovat sellaisia ihanan tahmaisia hedelmäisiä sokerikasoja mitä tuo Muumimamma kuvassa selvästi näkyy tekevän, enkä paljon pettynyt. Pussissa on kolmenmakuisia marmeladeja, jotka olivat ihanan meheviä ja tuoreen oloisia. Hedelmän ja marjan maku ei ollut niin keinotekoinen kuin harmillisen usein se tuntuu olevan, vaan ihan oikean makuinen. Välittyi heti sellainen fiilis, kuin istuskelisi Muumitalon kuistilla mutustamassa Muumimamman juuri keittelemistä hilloista tehtyjä karkkeja raukeana iltapäivänä! Nämä tulevat ehdottomasti kuulumaan vakkariostosteni listalle, mikäli pysyvät tuotannossa. Toivotaan ainakin kovasti! Annan näille kouluarvosanana muikean 9.