tiistai 9. helmikuuta 2016

Testissä sokerittomat karkit

Yritän taas vähitellen herätellä tätä blogia eloon :) faktahan on se, että karkkimaailmaan tulee hirveällä syötöllä uutuuksia, eikä karkkihirmukaan voi niissä pysyä mukana. Etenkään jos aikoo pysyä inhimillisissä mitoissa kropaltaan...Itselläni on meneillään pienoinen elämäntaparemontti, joka tosin ei tarkoita totaalista karkeista kieltäytymistä. Muistin, että on olemassa sokerittomia vaihtoehtoja karkeista, ja päätin kokeilla niitä. Kaloreita sokerittomissa on huomattavasti vähemmän kuin sokerillisissa, ja toisaalta vain yhdenlaisia karkkeja sisältävästä pussista ei tule hotkittua sellaista määrää kuin vaikkapa irttareista. Tiedätte varmaan mistä puhun?

Eli testiin. Ensimmäisenä huomasin, että sokerittomia karkkeja on normaalikaupoissa yllättävän vähän! Lisäksi pussit ovat pieniä, ja kilohinta ihan eri luokkaa kuin sokerissa. Miten sokerivero menee näiden kohdalla..? Ostin Pirkan Salmiakki-pussin Cittarista, muut ovat Keskiseltä. Pussihinta oli noin kaksi euroa kullakin, ja sisältöä 90-100g. Yllättävän riittoisia pusseja silti, tuosta edellämainitusta syystä johtuen.

Ensimmäinen ostokseni oli siis Pirkan Salmiakki. Näissä kannattaa huomioida, että makeutusaineesta johtuen nämä voivat aiheuttaa yllättäviä asioita mahassa, mikäli vetäisee isomman satsin kerralla kitusiinsa. Maltillisessa määrässä (pienessä kourallisessa) en havainnut mitään. Salmiakki maistuu ihan aidolle salmiakille, en epäilisi sokerittomaksi. Koostumus on aika sitkeä, mistä osa tykännee. Itse olisin kaivannut pehmeyttä. Mutta ihan passeli makeanhimon tyydyttäjä!


Seuraavaksi Nellie Delliesin Caramel & Liquorice bites, jotka ovat siis karamellin ja miedon lakritsin makuisia pehmoisia, vähän vaahtomaisia makeisia. Näitä syö helposti paljon, koska nämä eivät maistu kovin vahvalle. Mielenkiintoista on, että näissä on tosi hyvin kuituja! Sellaisen pehmeän, karkkimaisen karkin ystäville nämä ovat hyvää kamaa, itselle oli hieman liian laimea ollakseen hyvä. Enkä oikein innostu viinikumista, mitä tuo lakritsiosa oli.


Sitten ehdottomaan suosikkiini, eli Halvan Salmiakkiin. Kotimainen salmiakki on muutenkin suosikkini, eikä tästäkään sokerittomuutta olisi huomannut. Rakenne oli kivan purtava, mutta silti pehmeä eikä mitenkään sitkeä. Makua on tarpeeksi ja kokonaisuutenaan tosi hyvä salmiakki, joka pärjää vertailussa sokerillisille verrokeilleen aivan täysin. Suosittelen lämpimästi.



Keskisellä olisi lisäksi ollut hedelmänmakuisia sokerittomia viinikumeja sekä sokeritonta suklaata. Omat kokemukseni sokerittomasta suklaasta ja ihan perus viinikumeista eivät ole kummoisia, joten en testannut. Tekisi mieli löytää etenkin joku hyvä sokeriton suklaa, sillä olen ihan parantumaton suklaafriikki. Etenkin sokeriton maitosuklaa olisi ihana löytää, sillä en oikein ole tumman ystävä. Aion silti pitää kerran viikossa huijauspäivän, jolloin saan syödä ihan oikeaa sokeriherkkua. Keskimäärin tämä tarkoittanee karkkia, sillä en ole valmis uhraamaan kallisarvoista päivää mihinkään muuhun herkkuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti