sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Bellarom salty liquorice

Tuliko tästä kertaheitolla Bellaromin suklaita arvioiva blogi? Ehkä hetkeksi. Koska vihdoin ja viimein löysin kyseiset suklaat ja huomasin, miten mielenkiintoisia makuja niissä on tarjolla. Ihastuin ikihyviksi Maraboun salmiakkisuklaaseen, joten toki kilpailevan halpismerkin suklaa piti myös päästä testaamaan.

Pakkaus värikäs, mutta halvan näköinen. Palat jälleen petollisen isoja, tätä tulee vetäistyä helpolla enemmän kuin laki (ja etenkin tältäkin kesältä hankkimatta jäänyt bikinikroppa) antavat periksi. Levyssä näkyvät selkeästi salmiakinpalaset, jotka ovat semmoisia sopivan rouskuvia ja niitä on paljon.



Jos ajatellaan pelkkää maitosuklaata, niin tässä levyssä (ja olettaen Bellaromilla yleisesti?) se on sokerisen makeaa ja hyvin pehmeää. Ei mitään maitosuklaamaista kuten Fazerilla, vaan makeaa kuten Maraboulla. Pehmeä koostumus puolestaan viittaa enemmänkin halpoihin ei-merkkisuklaisiin. En välttämättä söisi paljaaltaan tätä. Sinällänsä suklaassa ei ole mitään vikaa, mutta omaan makuuni maitoisa maitosuklaa vaan on se ainoa oikea, muut korvikkeita. Mutta, kun salmiakki tuodaan kuvioihin, on tilanne täysin eri. Sopivan suolainen maku täydentää tosi hyvin makeaa suklaata, ja kombinaatio on hyvin tasapainoinen. Salmiakki on reippaan voimakas, eikä pyytele anteeksi olemassaoloaan. Todella vaikea verrata muistikuvien perusteella Maraboun vastaavaan, mutta väittäisin, että nämä kaksi kilpailevat todella lähellä toisiaan laadussa! Erittäin hyvä levy, varmasti nousee jatkossakin ostettavien listalle.



Oletteko muuten huomanneet, että maailmassa on ihan liikaa jatkuvasti uusia ihania suklaalevyjä? Kaikkia houkuttelevia uutuuksia tekisi mieli kokeilla, mutta toisaalta jo kokeiltuihin suosikkeihin tekisi mieli aika ajoin palata. Minulla on tämä dilemma, etenkin kun yritän muuten syödä semiterveellisesti ja vahtia painoani. Pitkään minulla ei edes ollut erityistä suklaanhimoa, vaan söin sitä lähinnä kaiken muun karkin kanssa rinnakkain. Nyt elän jälleen suklaakautta, ja on todella vaikeaa päättää kaupan hyllyillä, mitä seuraavaksi ostaisi..:) ikävä Maraboun minttukrokanttia ja Fazerin lontoonraetta, te ikisuosikkini!

1 kommentti:

  1. My new favorite bar. Good price yet quality. Tasty! Good looking blog you got here. Big up, kind regards from Stockholm. Terve!

    VastaaPoista