maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kalev karamellisuklaa

Synttärini lähenevät, ja synttärijuhlien ensimmäiset versiot ensimmäisine lahjoineen on nyt koettu. Tykkään kauheasti että synttärini ovat usein pääsiäisen tienoilla, koska silloin ihmisillä on suklaa mielessä ja saan sitä lahjaksi. Ehkä muutenkin porukka tietää minun siitä pitävän..! Tähän mennessä olen saanut jo kolme levyllistä, joista eka maistamani oli siskoni Viron tuliaisia. Tykkään kauheasti Kalevin makusuklaista, siellä osataan Maraboun tapaan vääntää hyviä makuyhdistelmiä.


Karamellisuklaa ei tuonut oikeastaan mitään yllätyksiä. Maitosuklaa on hyvää ja karamellitäyte pehmeää ja makeaa. Kokonaisuutenaan tämä suklaa on todella makeaa ja jopa imelän puolelle hiipivää. Olen vähitellen luonut päähäni Kalevin suklaista sellaisen yleissäännön, että ne ovat muita tuttuja suklaamerkkejä hitusen makeampia. Ehkä perussuklaaltaan verrattavissa Marabouhun, mutta makusuklaissa makeus entisestään korostuu täytevalintojen ansiosta. Tietysti ihan makuasioita (sananmukaisesti!) tykkääkö imelyydestä vai ei, itselleni nämä ovat vain erilaisia, ei toisiaan parempia tai huonompia.

Nämä 100g levyt ovat tosi kivoja pikkutuliaisia Viron puolelta itselle ja muille, sillä näitä mahtuu laukkuun kätevän pieneen tilaan useampikin. Itse ostin jossain vaiheessa lähes kaiken syömäni karkin joko laivalta tai Virosta, koska silloin sain yleensä halvalla erilaisia ja uusia maisteltavia. Olen lähdössä ensi kuussa päivä Tukholmassa-risteilylle, ja luultavasti tuon ainakin jotain Suomen markkinoilta vielä puuttuvaa Marabouta. Suklaa on siitä ihanan universaali tuominen, että sitä saa about kaikkialta, ja about kaikki siitä myös tykkäävät. Suosittelen etenkin Islantiin matkaaville erityisen lämpimästi Sirius-merkkistä suklaata, joka on aivan taivaallista! Koska vedän kotiinpäin, niin suosin tietysti normaalisti Fazeria. Sirius yltää niin lähelle sen hännille, että nytkin alkoi tekemään mieli rusinapähkinä-levyä sitä muistellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti