sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Fazer Winter Edition manteli, karpalo ja jouluiset mausteet

Myöhässäkö? Ehei. Jouluihmisenä minulle joulua mahtuu pikkuisen sen eri muodoissa ympäri vuotta. Glögiä olen hörppinyt näihin päiviin asti, ja vielä vajaa purkki odottaa jääkaapissa. Myös siskoni tietää tapani, sillä sain synttärilahjaksi winter edition-suklaalevyn, jonka hän oli vielä löytänyt kaupasta. Itselläni jäi tuo levy maistelematta joulun alla kaiken muun uuden ja kivan alla, joten nyt on oiva aika siihen.

Harmittelin todella suuresti, kun Fazer poisti valikoimistaan sen perinteisen 300g joulusuklaalevyn. Ostin sellaisen joka joulusesonkina, ainakin yhden. Onnekseni sitä oli kaapissa vielä korkkaamaton levy edellisjouluilta, ja jemmailen vieläkin muutamaa palasta siellä "pahan päivän varana"..:) tosin enää ei tarvinne jemmailla, kun tätä sain!


Winter edition maistuu kuvailunsa mukaisesti juurikin mantelille, karpalolle sekä joulun mausteille. Tykkään tosi paljon siitä, että pohjana on nimenomaan maitosuklaa. En ole itse tumman suklaan ystävä, ja muistaakseni edellinen Fazerin joulusuklaaversio oli tummaan suklaaseen tehty. Maitosuklaassa vaan on se joulun fiilis. Maistaessani hämmennyin, sillä odotin jotain uutta, mutta taisinkin saada juuri samaa suklaata kuin tässä rakastamassani, keskuudestamme poistuneessa levyssä oli?! Erona taitaa olla lähinnä se, että tässä versiossa ei ole piparia. Tuoteselosteita tiiratessa kävi ilmi, että vanhassa versiossa oli karpalon tilalla kuivattua omenaa. Silti, erehdyin äkkiseltään melkein pitämään tätä jopa samana tuotteena. Voisin kuitenkin rohkeasti väittää, että tämä pääsee hyvin lähelle alkuperäistä, ehkä jopa sen tasolle. Maku on hyvin tasapainoinen ja jopa aurinkoisena kevätpäivänä joulutunnelmaan saava. Tiedättekö, sellainen keskitalven fiiliksen läikähdys kävi sisällä kun maistoin ensimmäisen palan. Ei huono! Toivottavasti Fazer pitäisi tämän valikoimissaan jatkossakin, eikä lähtisi taas leikittelemään erilaisilla kokeiluilla. Tätä nimittäin tulen ostamaan tämänkin vuoden jouluna! Lisäksi varovainen plussa 200g pakkauskoosta 300g sijaan, sillä 300g on ehkä semisti jo liian iso suklaalevyksi. Ainakin jos meinaa levyllisen mättää yksin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti