lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pääsiäismunatestissä Rölli-muna

Viimeistä munaa viedään. Rölli on kiva ja kaikille tuttu hahmo, joka ei varmasti esittelyjä kaipaa. Pääsiäisenkeltainen muna oli normaaleissa ruokakaupoissa sieltä halvimmasta päästä oleva yllätysmuna tänäkin vuonna.


Suklaa on taas sitä ihan perus halpismunatasoa, eli maitosuklaata, jossa on pikkuisen muovin sivumakua. Tätä munaa en kyllä välttämättä suosittele aikuisille, lähinnä lapsille, joille nyt on ihan sama millaista se suklaa on ja kunhan jonkinmoinen yllätys sisältä tulee. Ei tosiaankaan mikään makuhermoja kutkutteleva setti, mutta toisaalta ei aiheuta mitään kovin negatiivisiakaan fiiliksiä.


Ennen Rölli-munasta sai pieniä Rölli-hahmoja, jotka kelpasivat hyvin leikkimiseen. Olin lukenut tästä uudesta versiosta muiden kommentteja ja ajattelin, että yllätys taitaa olla ihan susi. No tuli sieltä sentään magneetti. Mutta käsi pystyyn, kuinka moni lasten vanhempi haluaa jääkaapin oveen hirveän kokoelman näitä lasten milloin mistäkin keräämiä puolivillaisia magneetteja? Niinpä. Magneetin alapuolella vielä esittelyssä nuo muut kuvavaihtoehdot.


Kokonaisuutena olin varautunut tämän munan olevan sitä halpistasoa, joten en pettynyt. Ostaisin näitä lähinnä silloin, jos pitäisi ostaa paljon munia ja pelkäisin rahanmenoa, esimerkiksi odottaessani isoa satsia virpojia. Minni-muna oli jo ihan eri planeetalta kuin tämä, ja hintaeroa täydessä hinnassa laskettuna joku 20-30snt.

Fazer Travel Copenhagen -suklaalevy

Tämä suklaalevysarja on ollut minulle henkkoht kiinnostavin karkkiuutuus aikoihin, ja se on ollut testilistalla kauan. Minttufanina Rio De Janeiro olisi ollut itsestäänselvin valinta ensimmäiseksi kokeiltavaksi, mutta päädyin silti houkuttelevaan lakun ja vadelman liittoon. Harvemmin valkkaan valkosuklaata muutenkaan ostoskoriini, saati maustettua sellaista. Yleensä joku perusversio päätyy minulla lähinnä leivontaa.


Huomiota herättää tietysti ensin hillitty 130 pakkauskoko, joka on mielestäni onnistunut. 200g:ssa on kerralla liikaa syömistä, ja 100g voi monesti jäädä liian vähäksi. Toki suklaafirmat pyrkivät tällä pakkauskokojen säätämisellä hankaloittamaan hintojen vertailua niille, keille kilohinnalla ei ole merkitystä. Toki suklaa yleensä ostetaan sen kummemmin hintoja vertaamatta, mutta tällä kilohinta oli noussut mielestäni hitusen korkeaksi. Silläkö tuo järjetön mainoskampanja oli mahdollistettu?

Sitten tuotteeseen itsessään. Palat on tehty järkevästi "rivien" mittaisiksi, eikä pikkupalasiksi. Itse syön suklaalevyn melkein aina riveittäin, joka on ainakin Fazerin peruslevyjen kohdalla hieman hankalaa, sillä hampaat eivät mene luontevasti palojen väliin, eivät siis mahdu sinne. Tässä ongelma on hyvin ratkaistu. Kuten näkee, suklaassa on reilusti lakua ja hieman vähemmän vadelmaa. Mutta voi taivas mikä kombinaatio! Suklaa on mielestäni ihan tajuttoman hyvää, siis tuo yhdistelmä toimii ja etenkin valkosuklaassa! Sitä vattua saisi tosiaan olla hitusen enemmän omaan makuuni, koska tykkään marjasta. Tällaisenaan tämä on makeaa ja ihanaa, siis menee suklaalevyvertailuissa omalta osaltani hyvin korkealle sijalle. Eli tulee olemaan uusi vakkarisuklaani aivan taatusti. Jostain syystä mieltäisin tämän jopa kesäisen makuiseksi, ehkä tuo vadelman raikkaus makeassa vaan on sitten sellainen lämpimän kesäpäivän maku.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Disney Minnie-pääsiäismuna

Jatketaan samalla teemalla kuin aiemminkin, eli sesongin jälkeen kyseisen sesongin tuotteiden maistelua :D Jokunen suklaamuna tulee saada vielä aikuisenakin joka vuosi. Tänä vuonna jätin ostokseni vasta pääsiäisen jälkeiselle viikolle, ja kappas - Prismassa munat -70% alennuksella. Olisin ostanut ennen pääsiäistä jo ihan täyteenkin hintaan, mutta valinnanvaikeus iski. Miten valita parinkymmenen erilaisen munan joukosta, kun mikään ei oikein kutsu luokseen? Ennenvanhaan ne isot Muumi-ja Kyöpelinvuori-munat olivat ykkössuosikkejani yllätysten suhteen, Kinder suklaansa puolesta. Nyt munavuoren keskellä herää kaksi kysymystä: miksi lähes kaikki munat tuntuvat olevan sukupuolitettuja, ja missä pääsiäisteema? Näyttää siltä, että tytöille on Hello Kittyä, Barbia ja jotain söpöjä eläimiä, kun taas pojille Angry Birdsiä, Avengersia ja Turtlesia. Toki munia voi ostaa ristiinkin sukupuolista välittämättä, mutta itseäni tämä räikeä jako jotenkin ärsyttää. Samalla tavalla se kakara osasi ennenkin leikkiä sillä kivalla eläimenhahmolla, palapelillä tai avaimenperällä riippumatta sukupuolestaan! Etenkin tämä toi omalla kohdallani hämmennystä suklaalaarilla, koska en ole supertyttömäinen. Toisekseen, nyt samat muusta elämästä tutut hahmot ovat vallanneet munat, kun ennen pääsiäisen puput, tiput ja noidat olivat paremmin esillä. Miksi näin? Minusta on ihana juhlia eri sesonkeja sille ominaisine tuotteineen, eikä sotkea kaikkea kaikkeen.

Se siitä vuodatuksesta ja syömään. Valkkasin melko nopeasti sieltä laareista bussiin kiirehtiessäni ennestään tutun Röllin, joka viehättää luonnonläheisenä ja pikkuisen kapinallisena hahmona. Toivon kovasti, että oma jälkikasvuni pääsee aikanaan tutustumaan Röllin epäsovinnaisuuteen. Ja kappas, kummallekin sukupuolelle sopiva muna. Tämä muna jää kuitenkin myöhemmälle, sillä tänään testissä on Minni Hiiri-muna.


Valkkasin Minnin, vaikken tykkää hahmosta yhtään. Se edustaa minulle liikaa tyttömäisyyttä, naisellista avuttomuuteen heittäytymistä ja turhamaisuutta. Tyttöjen munista se oli kumminkin se minulle tutuin, sillä ihan Frozen-hahmoihin en välttämättä halua lähteä tutustumaan tarkemmin. Lisäksi minua kiinnosti tämä muna, sillä se on nimenomaan perinteisen Disney-hahmon pärstää kantava, eli se ei voisi (?) olla kovin huono.


Kuten Kinderissäkin, tykkään valko-ja maitosuklaan kombosta. Tässä munassa oli kivat tähtikuviot painettuna pintaan. Suklaa maistui sellaiselle pikkuisen muoviselle perussuklaamunasuklaalle, eli ihan hyvälle, mutta ei mitenkään poikkeukselliselle. Hintaa oli muistaakseni euron ennen alennusta.


Minut yllättää aina iloisesti, jos munassa on jotain käyttökelpoista mutta kivaa sisältöä. Muksuna toki pienet muovilelut olivat kivoja, mutta hieman varttuneempana ja varmasti aikanaan vanhempana arvostan funktiota. Tästä munasta tuli yllättävän hyvänoloinen pyyhkäri, jonka alaosassa on kolo lyijykynän päähän kiinnittämistä varten. Näitähän lapsilla ja vähän vanhemmillakin kuluu jatkuvalla syötöllä, ihan nappiyllätys! Olin varautunut viemään saamani yllärit sukulaispojilleni, mutta tämän kohdalla tuota tarvetta ei ole. Toisin kävi Kinder-munasta pääsiäisenä kuoriutuneelle Kung-Fu Panda -hahmolle, joka oli kylläkin leluna ihan kiva. Mutta jos jatkossa pääsiäismunista pitää valita, niin tämä on kyllä korkealla sijalla sekä hintansa, makunsa että yllätystensä puolesta.

Fazer Winter Edition manteli, karpalo ja jouluiset mausteet

Myöhässäkö? Ehei. Jouluihmisenä minulle joulua mahtuu pikkuisen sen eri muodoissa ympäri vuotta. Glögiä olen hörppinyt näihin päiviin asti, ja vielä vajaa purkki odottaa jääkaapissa. Myös siskoni tietää tapani, sillä sain synttärilahjaksi winter edition-suklaalevyn, jonka hän oli vielä löytänyt kaupasta. Itselläni jäi tuo levy maistelematta joulun alla kaiken muun uuden ja kivan alla, joten nyt on oiva aika siihen.

Harmittelin todella suuresti, kun Fazer poisti valikoimistaan sen perinteisen 300g joulusuklaalevyn. Ostin sellaisen joka joulusesonkina, ainakin yhden. Onnekseni sitä oli kaapissa vielä korkkaamaton levy edellisjouluilta, ja jemmailen vieläkin muutamaa palasta siellä "pahan päivän varana"..:) tosin enää ei tarvinne jemmailla, kun tätä sain!


Winter edition maistuu kuvailunsa mukaisesti juurikin mantelille, karpalolle sekä joulun mausteille. Tykkään tosi paljon siitä, että pohjana on nimenomaan maitosuklaa. En ole itse tumman suklaan ystävä, ja muistaakseni edellinen Fazerin joulusuklaaversio oli tummaan suklaaseen tehty. Maitosuklaassa vaan on se joulun fiilis. Maistaessani hämmennyin, sillä odotin jotain uutta, mutta taisinkin saada juuri samaa suklaata kuin tässä rakastamassani, keskuudestamme poistuneessa levyssä oli?! Erona taitaa olla lähinnä se, että tässä versiossa ei ole piparia. Tuoteselosteita tiiratessa kävi ilmi, että vanhassa versiossa oli karpalon tilalla kuivattua omenaa. Silti, erehdyin äkkiseltään melkein pitämään tätä jopa samana tuotteena. Voisin kuitenkin rohkeasti väittää, että tämä pääsee hyvin lähelle alkuperäistä, ehkä jopa sen tasolle. Maku on hyvin tasapainoinen ja jopa aurinkoisena kevätpäivänä joulutunnelmaan saava. Tiedättekö, sellainen keskitalven fiiliksen läikähdys kävi sisällä kun maistoin ensimmäisen palan. Ei huono! Toivottavasti Fazer pitäisi tämän valikoimissaan jatkossakin, eikä lähtisi taas leikittelemään erilaisilla kokeiluilla. Tätä nimittäin tulen ostamaan tämänkin vuoden jouluna! Lisäksi varovainen plussa 200g pakkauskoosta 300g sijaan, sillä 300g on ehkä semisti jo liian iso suklaalevyksi. Ainakin jos meinaa levyllisen mättää yksin...